Lesta obuwie sklep internetowyOlejek ze słodkich migdałów

Olejek ze słodkich migdałów

by
Olejek ze słodkich migdałów
1 vote, 3.00 avg. rating (66% score)

Olejek ze slodkich migdalow (9)Olejek ze słodkich migdałów znany jest ze swoich cudownych możliwości, stosuje się go przy produkcji artykułów farmaceutycznych i kosmetycznych, w przeciwieństwie do gorzkiego oleju z migdałów który posiada właściwości toksyczne ponieważ zawiera związek chemiczny bliżej znany jako glikozyd cyjanogenny. Początkowo słodki olejek migdałowy upowszechniono w dziedzinie aromaterapii, za sprawą jego niesamowicie słodkiemu i uspokajającemu zapachowi. Wykorzystuje się go w kosmetykach dla niemowląt służących do pielęgnacji skóry, jest to bezpieczne ponieważ nie podrażnia cery, niezależnie od rodzaju skóry. Równie często można znaleźć go w składzie perfum, mydeł, kremów,  emulsji, w których pełni rolę tłustej bazy. W zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach jest dostępny w czystej postaci, tak samo też w sklepach internetowych, cena to od około piętnastu do trzydziestu złotych za sto mililitrów, po otwarciu należy go zużyć w przeciągu pół roku, jeśli się to nie uda pozostałość wymaga wyrzucenie, ponieważ nie nadaje się do dalszego użytku.

Ciekawe artykuły:

Back to Top